Siirry sisältöön

Apurahat

Valitse maa, jossa asut saadaksesi lisätietoa haettavina olevista apurahoista.

SUOMALAIS-RUOTSALAISTA YHTEISTYÖTÄ

Apurahatoiminnan tulee kehittää maiden välistä yhteistyötä, edistää henkilöiden välisiä kontakteja, huomioida yhteiskunnallinen kehitys ja syventää maiden välistä tuntemusta.

Vuosina 2024–2025 hallitus haluaa kiinnittää erityistä huomiota hakemuksiin, joissa nuoremmat sukupolvet ja uudet kohderyhmät ovat edustettuina. Apurahatoiminnalla hallitus haluaa priorisoida myös maantieteellistä edustavuutta, sekä teeman ja osallistujien että toiminnan toteutuspaikkojen osalta. Hallitus pitää erityisen tärkeänä myös kuntien tulevaisuuden haasteisiin sekä kestävään kehitykseen, demokratiaan ja sananvapauteen liittyviä kysymyksiä.

Pohjoismaista ja muuta kansainvälistä toimintaa varten tukea voidaan hakea myös ruotsalais-suomalaisen ulottuvuuden esille tuomiseksi ja/tai hyväksi havaittujen menetelmien ja kokemusten jakamiseksi kahdenvälisen yhteistyön yhteydessä. Jaostoilla on omat apurahatoiminnan kriteerit. Apurahahakemus jätetään sihteeristölle siinä maassa, jossa hakija asuu/toimii. Lue alla olevista linkeistä lisää apurahoista, jotka voivat olla ajankohtaisia sinulle/teille. Jos et asu Suomessa tai Ruotsissa, olethan yhteydessä joko Suomen sihteeristöön (rahastot@hanaholmen.fi) tai Ruotsin sihteeristöön (info@fondensverigefinland.org).